Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Slambuc káposztalevese

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Hideg téli napokra, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet Pancetta steccata 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztákat megtisztítjuk és kitorzsázzuk, majd nyolc gerezdre vágjuk. A répákat és a zellert tisztítás után felvagdaljuk. A hagymaféléket tisztítás után feldaraboljuk. Mindent leveses fazékba dobunk, majd a fűszereket rászórva, bő vízzel felöntjük. Összeforraljuk, majd beledobva a szalonnát, puhára főzzük. Pancetta hiányában, dobhatunk bele bacont is. Ezt a csípős, meleg levest hideg időben tálaljuk. Tálaláskor kenyeret apríthatunk bele. Ezzel egytálétellé alakíthatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)