Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almaborban párolt csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl almabor 0 ? ? ? ? ?
10 szem aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1/2 dl Calvados 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét (olyan másfél kilós legyen) daraboljuk fel, a bőrét ízlésünk szerint távolítsuk el. A szalonnát vágjuk kockára, a hagymát félfőre. A szalonnát süssük pörcösre, majd szedjük ki a zsírból és tegyük mélyebb serpenyőbe. A sózott, borsozott csirkedarabokat hirtelen süssük át a zsiradékon, 2-3 perc alatt oldalanként. Ezeket is tegyük a szalonnára. A hagymát is dobjuk a megmaradt zsírba, majd kevergetve pároljuk 15-20 perc alatt aranybarnára. A végén adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát és a többi fűszert. Öntsük hozzá az almabort és a pálinkát, amint felforrt, öntsük a csirkére. Dobjuk hozzá az aszalt szilvát, fedjük le és lassú tűzön főzzük egy órácskát, vagy amíg, a csirkehús omlósan puha nem lesz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)