Cika káposzta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
savanyított káposztafej |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
tökmagolaj |
884 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Langyosítsuk meg a tökmagolajat, majd keverjük bele a pirospaprikát, az őrölt köményt és borsot. Hagyjuk állni egy éjszakát, néha keverjük meg. Használhatunk más olajat is, de a hidegen sajtolt olajakat ne hevítsük túl, mert értékes anyagaikat a hő elpusztítja.
A savanyú káposztafejet vágjuk gusztusos cikkekre és az olajjal megcsepegtetve halmozzuk tálra.
Grillezett húsok, disznótoros mellé ajánlom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)