Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vindaloo csirke curry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Bálint nap, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 kávéskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
10 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál görögszéna mag 0 ? ? ? ? ?
1.5 teáskanál mustármag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kardamom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Őröljük porrá a köménymag, a fekete bors, a kardamom mag, a fahéj, a fekete mustármag és a görögszéna mag keverékét. Keverjük el a fűszerkeveréket a cukorral, a sóval, az ecettel és a cayenni borssal. A felhevített olajban pirítsuk sötétbarnára félfőre vágott hagymát, majd szűrőkanállal vegyük ki. Zúzzuk meg a hagymát botmixerrel, szükség esetén kevés vizet hozzáadva, majd ezt is keverjük a fűszerekhez. Reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért, majd pírítsuk át a sütőzsiradékon, ha kissé megbarnult keverjük bele a kurkumát és a koriandert, majd pár pillanat múlva a felkockázott csirkehúst és ezt is süssük barnára. Öntsük rá a paradicsomszószt, a fűszerkeveréket és a kockára vágott burgonyát. Fedő alatt, kis lángon főzzük puhára.
Párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)