Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Feketebabos rizs tortillában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Töltött, Párolt, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Tésztafélék, Hüvelyesek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg fekete bab 0 ? ? ? ? ?
2 dl rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint chilipor 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db avokádó  221 2 23.5 0.4 1.5 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
12 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A babot, előző este, áztassuk be hideg vízbe. Másnap, friss, sós vízben főzzük puhára, de ne főzzük szét. A felhevített olajon a hagymát és a rizst pirítsuk át, majd a húsalaplével felöntve pároljuk meg. Ha elkészült keverjük bele a vajat, borssal, sóval, chiliporral és őrölt köménnyel fűszerezzük. Végül forgassuk bele a főtt babot. A tálalás előtt vágjuk kis kockára a paradicsomot, az avokádót, melyet azonnal csöpögtessünk meg citromlével, vékony karikára az újhagymát és finomra a korianderzöldet. A tortillákat lángon vagy száraz serpenyőben melegítsük át. A rizst tegyük, egy tálban, az asztal közepére és külön tálkákban, a többi hozzávalóval körberakjuk. Így mindenki ízlése szerint töltheti meg a tortilláját.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)