Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertéstarja sajtmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 tubus camping krémsajt 536 8.4 30.3 56.8 0.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat felhevítjük, majd beleöntjük a tejszínt és belenyomjuk a sajtot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a sajt felolvad. A tarjaszeleteket gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintjük és kevés olajon vagy roston megsütjük. Ha elkészültek, az olajba dobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és kikapcsoljuk a lángot. A hús pár pillanat alatt átveszi a fokhagyma ízét, de így biztosan nem lesz keserű. A lecsepegtetett húst tálra tesszük, a sajtmártásba keverjük a finomra metélt petrezselyemzöldet és a húsra öntve tálaljuk. Pirított burgonyát adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)