Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Medvehagymás-gombás túróslepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
10 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
25 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 evőkanál rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
6 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát és a bacont kockára vágjuk. A szalonnát pörcösre sütjük, majd a bacont hozzáadjuk és szintén zsírjára sütjük. A sült szalonnát szűrőkanállal tálba szedjük. A nagyobb kockára szelt gombát a zsiradékon, addig sütjük, amíg a leve el nem fő. A túrót 6 tojássárgájával, a lisztfélékkel, borssal, kevés sóval ( a szalonna is sós), a sült szalonnával és a gombával elkeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a 6 tojásfehérjéből vert habot, majd vajjal kikent, morzsával behintett tepsibe simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ekkor rákenjük a tejfölben elkevert 4 tojás és a vékony csíkokra vágott medvehagyma keverékét, melyet sóval ízesítünk. A sütő hőmérsékletét 175 fokra emelve, további 20 percig sütjük. Hidegen vágjuk kockára. Pompás bor, avagy sörkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)