Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúrós sztrapacska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
25 db juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A szalonna zsírjába szedjük. összekeverjük a juhtúróval, a szalonna pörc felével és kevés tejföllel. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tejfölt és sütőben átmelegítjük. A maradék szalonna pörccel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)