Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres répasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 levél bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db jégcsap retek 0 ? ? ? ? ?
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A répát és a retket lereszeljük, a zellert vékonyra vagdossuk. A kefírt elkeverjük a finomra metélt petrezselyemmel, bazsalikommal és a zúzott fokhagymával. Ízlés szerint sózva, borsozva összeforgatjuk a zöldségekkel.
Tálalás előtt egy órára tegyük a hűtőbe.
Grillezett húsok mellé adhatjuk vagy barnakenyérrel pompás előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)