Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Laskaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
3 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
10 dkg laskatészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 db vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát daraboljuk egészen apró kockára és lassú tűzön süssük zsírjára. A zsírban fonnyasszuk a hagymát rövid ideig. Adjuk hozzá a laska tésztát és szorgos kevergetés mellett pirítsuk meg. Hintsük rá pirospaprikát ha már szép színt kapott és öntsük fel vízzel. Ha felforrt sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és az egészben hagyott paradicsomot, zöldpaprikát.Fedő alatt addig főzzük míg a burgonya és a tészta is megpuhul.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)