Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos quiche

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Tészták, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, majd béleljük ki vele a sütőformát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. A zöldbabot sóval, borssal, babérrel és fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósra. Majd szedjük hideg vízbe és ha lehűlt csepegtessük le. A tojást és a tejszínt keverjük simára, sóval borssal ízesítsük, forgassuk bele a reszelt sajtot és az ujjnyí darabokra vágott zöldbabot. Öntsük a masszát az elősütött tésztába, szórjuk meg az apróra vágott baconnal, majd tegyük vissza a sütőbe. 40 perc sütés után, kicsit pihentessük, tortaszerűen szeletelve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)