Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos-kapros babsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
adag bors 0 0 0 0 0 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
2 tubus camping krémsajt 536 8.4 30.3 56.8 0.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
1 maréknyi tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sóval, borssal, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével ízesített vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetve kihűtjük. A krémsajtot, a kefírrel, a finomra vágott kaporral, az apróra vágott piros chilivel simára keverjük. A zöldbabbal összeforgatva jól behűtjük. Tálalás előtt a pirított tökmaggal megszórjuk és a tökmagolajjal megcsepegtetjük.
Szárazabb grillhúsokhoz való köret, de pirítóssal, előételnek is pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)