Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Búbos cukkíni paradicsomágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Rakott, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Zöldség, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
8 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
4 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkíni végeit leszeljük és hosszában vastag szeletekre vágjuk. Olajjal vékonyan megkenjük és kevés sóval, borssal meghintve sütőlapra tesszük. A kenyér héját levágjuk és a belsejét szétmorzsolva, kevés olajban megpirítjuk. Ha kihűlt kevés olajjal, a reszelt parmezánnal, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott bazsalikom felével masszává dolgozzuk. A cukkínikre simítjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt, aranylóra sütjük. A paradicsomot kimagozzuk és kockára vágjuk, a vékonyra karikázott újhagymával, a félretett bazsalikommal és a feldarabolt olajbogyóval elkeverjük. Tálalás előtt a balzsamecetből, 3 evőkanál olajból, sóval, borssal ízesítve öntetet keverünk és összeforgatjuk a paradicsomos egyveleggel. A salátát tányérokra terítjük és a cukkíniket a tetejére helyezzük. Bazsalikomlevélkékkel és olívával díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)