Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sós-magvas keksz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Szilveszter, Farsang, Buli, Csőben sült, Sós, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
igény szerint szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
igény szerint lenmag 377 24.4 30.9 0 38.6 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
25 dkg graham liszt 333 14.4 1.8 64.4 12.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és sávosan megszórjuk a magokkal. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk. 160 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)