Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lengyel töltött káposzta (golabki)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tojás, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 pohár főtt rizs 130 2 0.3 28.2 0.4 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Forrásban lévő vízbe mártogatva a kitorzsázott káposztát szedegessük leveleire. A vajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd gyúrjuk össze a darált hússal, a főtt rizzsel, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyem és zellerzölddel, sóval, borssal, szercsendióval ízesítve a masszát. A káposztalevelek vastag erét vágjuk ki, majd töltsük meg a hússal. A tekercseket rakosgassuk kiolajozott tepsibe. Szórjuk a tetejére a reszelt répát, a kimaradt káposztát, apróra vágva és a felszeletelt gombát. Törjük össze kézzel a paradicsomkonzervet, adjuk hozzá az alaplét. sóval, borssal és cukorral ízesítsük. Dugjuk a tekercsek közé a babért, majd öntsük rá a levet. Fedjük le a tepsit szorosan alufóliával, majd 150 fokra előmelegített sütőben pároljuk 3 órát. Időnként nézzük meg, hogy van-e alatta folyadék.
A töltelékeket a saját levével leöntve, burgonyapürével tálaljuk.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)