Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejfölkrémben sült, metélőhagymás burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Köretek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
60 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat olvasszuk fel és öntsük egy tepsibe. A tejfölt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, majd keverjük el a tojásokkal. Forgassuk össze a burgonyával és simítsuk a tepsibe. Hintsük meg a tetejét az apróra vágott metélőhagymával. Alufóliával lefedve, süssük 170 fokra előmelegített sütőben egy órát. Rövid pihentetés után, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)