Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtos-currys párolt csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 doboz joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál thai sárga curry paszta 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A római köményt és a koriandert porrá törjük, a chilit apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót, botmixerrel jól eldolgozzuk. A ceruzányi csíkokra vágott csirkemellet hozzákeverjük és fél órát állni hagyjuk. Átforgatjuk és tepsibe simítjuk. A tepsit alufóliával beborítjuk és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc múlva a fóliát levesszük és fedetlenül, még negyed órát sütjük.
Párolt jázminrizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)