Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Majonézes-turbolyás újburgonya saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Szabadban, Sós, Főtt, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor turbolya 0 0 0 0 0 0
80 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 késhegynyi babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nagyobb szemű újburgonyát jól megmossuk, majd leszárítjuk. Az olajat elkeverjük sóval, borssal, a babérporral, majd összeforgatjuk a burgonyával. Egyenként alufóliába csomagoljuk és 190 fokra előmelegített sütőben, fél órát sütjük. Közben, a majonézt elkeverjük a tejföllel, a finomra aprított turbolyával, újhagymával, a zöldjével, együtt vágjuk, sóval, citromlével és a cukorral ízesítve, öntetté keverjük. Az öntetbe forgatjuk, még forrón, a megsült, karikára vágott krumplit. Végül, hűtőben érleljük, a fogyasztásig.
Grillezett csirkemell vagy más szárazabb hús mellé adható.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)