Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ponty sörben pácolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Rakott, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
60 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük a zellerzöldet és a lereszelt sárga- és fehérrépát. Ráhelyezzük a besózott halfiléket, megszórjuk a karikára vágott lilahagymával, ráöntjük a sört, sózzuk, borsozzuk és alufóliával szorosan lefedve, előmelegített sütőben 20 percig pároljuk. A halszeleteket tálra tesszük, a zöldséges párolólevet ketchuppal összeturmixoljuk és a halra öntjük.
Ajánlott köret főtt burgonya vagy párolt rizs.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)