Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Olaszos párolt oldalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Olaszos párolt oldalas
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
80 dkg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Gremolata
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Olaszos párolt oldalas
A 3 csontnyi darabokra vágott oldalast, a felhevített olaj-vaj keveréken barnára sütjük. Természetesen, többször megforgatjuk, majd félre tesszük. A zsiradékon a finomra vágott, hagyma, répa és zellerszár keveréket átfonnyasztjuk, majd a paradicsomsűrítménnyel és a borral felöntve összeforraljuk. Beletesszük a húst, a fűszereket, majd időnként, kevés forró vízzel felöntve, 4 óra alatt puhára pároljuk. A húst tálra téve, a szaftját aláöntve, szükség esetén, botmixerrel áttörve tálaljuk. A gremolatával megkenve, sajtos rizotttóval tálaljuk.

Gremolata
A citrom héját lereszeljük, majd a fokhagymát és a petrezselymet hozzáadjuk. A sóval, borssal ízesítjük és az olajjal felöntve, mozsárban kissé összezúzzuk. Tálalás előtt egy órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)