Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsános lecsó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Főétel előtt, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
60 dkg paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük és félretesszük. A paprikát kicsumázzuk és csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, majd felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A padlizsánt meghámozzuk és kockákra vágjuk. Az olajon fedő nélkül, megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, ha összeesett, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, a paradicsomot, a fűszereket. Kicsit pároljuk és ha a levét kiengedte, jöhet bele a padlizsán és a rizs. Készre pároljuk.
Hidegen és melegen tálalható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)