Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldparadicsom lekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Édességek, Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 kg zöldparadicsom ? ? ? ? ? ?
70 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
2 csomag zselésítő befőzőszer ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsumázott, felkockázott zöldparadicsomot forralni kezdjük. Rászórjuk a citrom lereszelt héját és a levét belefacsarjuk, belekeverjük a sót, a vanília kivonatot, majd a reszelt gyömbért hozzáadva, átzubogtatjuk. Hagyjuk besűrűsödni és a zselésítőt belekeverve összeforraljuk. Üvegekbe töltjük, lezárjuk és kis időre fejre állítjuk. Szárazdunsztba téve hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)