Hagymás zöldparadicsom
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 kg
zöldparadicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
0.5 kg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 evőkanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
ecet (20%-os) |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a cukorral és az ecettel ízesítjük. A zöldségeket, nem túl szorosan üvegekbe rakjuk, majd a forró lével felöntjük. A főzőlevet tartósítószerrel elkeverhetjük. Az üvegeket szárazdunsztba téve, egy napig állni hagyjuk, majd a kamrapolcra téve, legalább egy hónapig pihenni hagyjuk.
Pörköltek, sült csülök zseniális kísérője.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)