Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés francia saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál paszternák ? ? ? ? ? ?
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál marinált paradicsompaprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 adag citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 adag cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 adag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet bezöldségelve, fűszerezve, puhára főzzük. Kicsontozzuk és a zöldségekkel együtt kis kockára vágjuk. A marinált paradicsomot, az uborkát és a az almát hozzádaraboljuk. A kemény tojást finomra vágjuk, a saláta hozzávalóihoz adjuk és a majonézből kevert mártással összeforgatjuk.
Hidegen kínáljuk pirítóst vagy friss kenyeret kínálunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)