Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges kacsaszívragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Márton nap, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
2 maréknyi mirelit sárgarépa 27 2.4 0.5 2.3 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál kacsazsír ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg kacsaszív 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a félbe vágott szíveket, a finomra szelt fokhagymát és a fűszereket. Saját levében pörköljük, pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor, majdnem puha, belekeverjük, a borsót és a répát. Összefőzve, megszórjuk a liszttel és átpirítjuk. Felöntve a tejszínnel készre forraljuk. Finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Párolt rizzsel körítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)