Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hamburger tojással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Édes, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db császár zsemle 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
ízlés szerint mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg marhafaggyú ? ? ? ? ? ?
60 dkg lapocka (marha) 142 21 6.2 0.6 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst és a faggyút átdaráljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük. 4, a zsemléknél kissé nagyobb koronggá formázzuk. Két-két baconszelettel körbeburkoljuk, majd egyszer megfordítva, mindkét oldalát 2 evőkanál olajban, 3 percig sütjük. A zsemléket félbe vágjuk és a vágott felüket szárazon megpirítjuk. Az alsó részre tesszük a húst és rácsúsztatjuk, a félretett olajon, időközben megsütött tükörtojást. A zsemle tetejét félig ráborítjuk, finomra vágott hagymával, paradicsommal, mustárral, ketchuppal és petrezselyemzölddel tálaljuk.
Igazi nyári buliétel, nem kell megállni négy adagnál!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)