Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges csirketekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Kemence, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
1 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 csokor snidling 27 3.6 0.7 1.6 1.1 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dkg csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
5 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellből felezve 8 szeletet formázunk. Fólia között egymásra rakva egy nagy szeletté klopfoljuk. Sóval, szerecsendióval fűszerezzük. A töltelékhez a zsemlemorzsát a tejszínbe keverjük, és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. Közben a sonkát apróra vágjuk, a sárgarépát almareszelőn lereszeljük, metélőhagymát apróra vágjuk. A zöldborsót és a reszelt répát sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A tojássárgájákat a fele vajjal habosra keverjük, és a zsemlemorzsához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a borsót, a kukoricát, sárgarépát, snidlinget, sonkát, óvatosan beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A hússzeletet alufólia lapra fektetjük, a töltelékből a közepére hosszában egy csíkot halmozunk, majd a húst úgy tekerjük össze, hogy a tölteléket éppen körülölelje. Szorosan az alufóliába csomagoljuk, és a tekercset tepsibe fektetjük. A húsleveskockát 2 dl vízben feloldjuk, az alufólia csomag köré öntjük, a megtisztított hagymát meg a babérleveleket mellédobjuk. Forró sütőbe tolva, de rögtön közepes lángra téve, 50 percig pároljuk. Ha közben elfőné a levét, kevés vízzel pótoljuk. A csomagot felhasítjuk és rámorzsoljuk a maradék vajat a hústekercsre, majd visszatoljuk a sütőbe annyi időre, hogy megpiruljon.
Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve tálaljuk.

Párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)