Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Delipecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
40 dkg marhafelsál 243 17 19 0.6 0 83
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott hagymát a felforrósított zsíron megpároljuk. A kis kockára vágott húst rádobjuk és megborsozva, fehéredésig sütjük, majd hozzátéve a felkockázott paprikát és paradicsomot, ráöntjük a bort és a húsalaplét, fedő alatt, majdnem puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig csak kevés forró vízzel pótoljuk. Közben a megtisztított burgonyát vágjuk kockára és olajban süssük pirosra, lecsöpögtetve tegyük egy tepsibe. A majdnem puha húsra öntsük rá a konyakot és a tejfölt, amiben elkevertük a zúzott fokhagymát, majd nagylángon, süssük rövid lére. Terítsük el a burgonya tetején és sütőben melegítsük össze, de nem kell megpirítani.
Sok savanyúsággal és friss, puha kenyérrel tálaljuk.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)