Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes meggytorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Uzsonna, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Édességek, Buli, Bálint nap, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 evőkanál rum 365 52 0 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
70 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját, 5 dkg cukrot, a tojássárgát, a rumot és a vajjal előbb morzsoljuk el, majd gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe egy óráig. A sütőformát vajazzuk-lisztezzük vagy sütőpapírral béleljük ki és formáljuk bele a tésztát. a szélét 2-3 centisre hagyjuk. Fedjük le sütőpapírral és szórjunk rá szárazbabot. Előmelegített sütőben süssük 15 percig. Amíg sül, készítsük el a tölteléket. Mossuk meg, magozzuk ki és csepegtessük le a meggyet. 2 tojássárgáját keverjünk ki 5 dkg cukorral és a tejszínnel. Verjünk a fehérjékből kemény habot és fogassuk bele a tejszínes keverékbe. Terítsük el a meggyet az elősütött tésztán és öntsük rá a habos krémet. További 25 percig süssük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)