Borleves mazsolával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 liter
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
ízlés szerint
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
szerecsendió-virág |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
8 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A bort öntsük egy edénybe és forraljuk fel a fűszerekkel és a citrom kifacsart levével. Húzzuk le a tűzről. A mazsolát forrázzuk le egy kevés forralt borral és hagyjuk benne, hogy kissé megdagadjon. A tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, reszeljük bele a citrom héját és lassan, állandó kevergetés mellett öntsük a borba vigyázva nehogy csomós legyen. Tegyük vissza a tűzre és folyamatos kevergetés mellett főzzük míg kissé besűrűsödik. Szűrjük le a levest és tálalás előtt szórjuk bele a mazsolát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)