Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borleves mazsolával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Főtt, Édes, Meleg, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 liter száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió-virág ? ? ? ? ? ?
8 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bort öntsük egy edénybe és forraljuk fel a fűszerekkel és a citrom kifacsart levével. Húzzuk le a tűzről. A mazsolát forrázzuk le egy kevés forralt borral és hagyjuk benne, hogy kissé megdagadjon. A tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, reszeljük bele a citrom héját és lassan, állandó kevergetés mellett öntsük a borba vigyázva nehogy csomós legyen. Tegyük vissza a tűzre és folyamatos kevergetés mellett főzzük míg kissé besűrűsödik. Szűrjük le a levest és tálalás előtt szórjuk bele a mazsolát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)