Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bélszín baconnal sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Bélszín baconnal sütve
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
60 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kecskesajtos puliszka pirítva
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
15 adag kecskesajt 285 16.7 23.4 1.6 0 0
25 adag kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mézes mustármártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 cl konyak 246 0 0 1.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bélszín baconnal sütve
A bélszínt pácolás nélkül érleljük hűtőben legalább egy hétig. Hártyáitól gondosan tisztítsuk meg, szeleteljük fel 2 ujjnyi vastagra, kevés borssal hintsük meg és vékonyan kenjük be olajjal. 2 órát hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Sütés előtt tenyerünkkel ütögessük meg és tekerjük körbe egy szelet baconnal, amit tűzzünk meg fogpiszkálóval. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A vaj, olaj keveréket forrósítsuk fel egy sütőálló serpenyőben és a szeletek mindkét oldalát süssük két percig, de csak sütés közben sózzuk meg. Ha kész, tegyük a serpenyőt 5 percre a forró sütőbe. Tálalás előtt pár percig fólia alatt hagyjuk pihenni.
A mártással félig leöntve és a sült polentát mellétéve tálaljuk.


Kecskesajtos puliszka pirítva
Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt kecskesajtot. Olajjal bekent sütőlapra ujjnyi vastagon elsimítjuk és hagyjuk kihűlni.
A mikor kihűlt és megdermedt, tetszőleges formákra vágjuk és kevés vajon vagy olajjal megkenve grillrácson, egyszer megfordítva 5 perc alatt megsütjük.

Mézes mustármártás
Az alaplét és a bort felére beforraljuk, beleöntjük a tejszínt és a konyakot és kevergetve, sűrűsödésig, továbbforraljuk.
Ez türelmet igényel, szánjuk rá az időt. Végül belekeverjük a mustárt és a mézet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)