Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizseshús vaddisznóból oroszosan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint borókabogyó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 db húsleveskocka (marha) 170 17.3 4 16.1 0 0
1 kg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
5 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db paprika  20 1.2 0.3 3 0.9 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 kg vaddisznócomb 110 21.6 2.4 0.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára sütjük, 3 fej apróra vágott hagymát megpárolunk rajta. Hozzáadjuk a 2 kg kockára vágott combot és pirítani kezdjük. Ha kiadta a levét, a szeletekre vágott gombát, a
kockára vágott sárgarépát, paprikát, paradicsomot és a fűszereket hozzáadjuk. Ha a hús már majdnem megpuhult, hozzáteszünk a csíkokra vágott ecetes uborkát és
a rizst. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és belemorzsoljuk a húsleveskockát. Várjuk meg amíg felforr, keverjük át, majd kis láng felett vagy magasra emelve pároljuk 5 percig, végül szorosan lefedve hagyjuk állni a tűz mellett 20 percig.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)