Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lakkozott bélszínnyárs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sült, Nyárs , Grillsütő, Meleg, Húsfélék, Szabadban
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
1 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 dl juharszirup ? ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl vörösbor 56 0 0 0.3 0 0
2 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért a többi hozzávalóval felfőzzük és kislángon felére beforraljuk, majd leszűrve hűlni hagyjuk. A bélszínt kockára vágjuk és a kihűlt pácba forgatjuk. 3 órát állni hagyjuk, majd nyársra húzzuk és grillrácson, többször megforgatva, addig sütjük, amíg lakkszerű kéreg alakul ki rajta.
Chilis salátával és fóliában sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)