Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meggy hidegen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 120 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 kg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
5 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2.5 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet tisztítás után kimagozzuk és a cukorral meg a borecettel összekeverjük. Három napig állni hagyjuk, de mindennap kétszer átkeverjük. A meggyet lecsepegtetjük és szorosan üvegekbe töltjük. A lé minden literjébe fél deci rumot öntünk, elkeverjük és a meggyre öntjük. Az üvegeket lezárhatjuk. A megmaradt lét is palackozzuk és szörpként fogyaszthatjuk. Ez a meggy rétesbe vagy pitébe jó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)