Grillezett, töltött karaj spárgával
Hozzávalók
Grillezett, töltött karaj spárgával
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
grillfűszer |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
5 dkg
gépsonka |
157 |
22.6 |
7.1 |
0.4 |
0 |
70 |
10 dkg
kolbász |
511 |
23 |
45 |
0.2 |
0 |
160 |
80 dkg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Grillen párolt spárga
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 csipet
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 csomó
spárga |
16 |
2 |
0.1 |
1.8 |
1.5 |
0 |
4 kávéskanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 teáskanál
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Grillezett, töltött karaj spárgával
A karajt a csonttal együtt felszeleteljük. Zsebet vágunk a húsba, amibe bele tudjuk tölteni az apróra vágott sajtot, kolbászt és a sonkát, a nyílás fogpiszkálóval megtűzzük. A sajt kerüljön legbelülre, mert sütés közben olvad és, ha nem jól tűzzük meg a húst, az összes a faszénen lesz, nem a húsban. A szeleteket kívülről grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A rácsot megolajozzuk, majd közepes magasságon, egyszer megfordítva, megsütjük a szeleteket.
A grillezett spárgával tálaljuk.
Grillen párolt spárga
2 réteg alufóliából négy lapot készítünk. Elosztjuk rajtuk a megtisztított spárgát, megszórjuk sóval, borssal, egy csipet cukorral, majd rákenjük a vajat és lezárjuk a fóliát, a szélét többször visszahajtva. A utolsó rész lezárása előtt beleöntjük a bort is. A fóliatasakokat a grill hűvösebb részére helyezzük, néhányszor megforgatva, negyed óra alatt, készre pároljuk a spárgát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)