Brokkolis omlett (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát felkarikázzuk. Sós vízben roppanósra főzzük. A tojást sóval, borssal felverjük és beleforgatjuk a lecsepegtetett brokkolit. Nagy, sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a tojásmasszát beleöntve, addig sütjük, amíg az alja megszilárdul, ekkor 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. A kaprot finomra vágjuk és belekeverjük a tejfölbe. Az omlettet kockára vágva tálaljuk, a kapros tejföllel leöntve.