Csőben sült padlizsán (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: D. L. A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánok csumáját levágva felkarikázzuk és besózva állni hagyjuk, fél óra múlva lecsöpögtetjük és 3 evőkanál olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amíg áll a padlizsán a finomra vágott vöröshagymát 2 evőkanál olajon megpároljuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a zöldfűszereket, ráöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukorral finomítjuk és kevergetve pépesre főzzük. A maradék olajat tepsibe kenjük és meghintjük zsemlemorzsával. Ráterítjük a padlizsánt, majd beborítjuk a vékonyra szeletelt mozzarellával, a tetején elsimítjuk a paradicsomszószt. Előmelegített sütőbe tesszük, 175 fokon süssük 25 percet, majd a reszelt parmezánnal meghintve, még 10 percet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||