Ajvar (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánt és a paradicsompaprikát forró sütőben addig sütöm, amíg a héja megfeketedik, majd lefedve megvárom, hogy kicsit lehűljön. Ha van lehetőségünk faszénparázs felett süssük, sokkal finomabb íze lesz. A megsült zöldségek héját lehúzzuk és lecsöpögtetjük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk és az összes hozzávalóval együtt lábosba tesszük és felfőzzük, botmixerrel összeturmixoljuk és a kívánt sűrűségűre főzzük, forrón üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Húsok vagy grilltálak mellé tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||