Zöldfűszeres grillezett pulykasteak (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hideg téli napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre: Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
Olívás-zöldfűszeres pác
Zöldfűszeres grillezett pulykasteak A pulyka felsőcombot kicsontozzuk és a rostjaira merőlegesen vastag szeletekre vágjuk, majd kissé megklopfoljuk úgy, hogy nagyjából ujjnyi vastagok legyenek a szeletek. Magas falú edénybe tesszük, meglocsoljuk az olívás-zöldfűszeres páccal és jól megforgatjuk benne a pulykaszeleteket. Fóliával lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap a steakeket kivesszük a pácból, kissé lehúzzuk róla a fűszereket és a középforró grillen, lassan pirosra sütjük. A pác olajával néha megcsepegtetjük. Forrón, a grillen sült paradicsommal tálaljuk. Olívás-zöldfűszeres pác Keverőedénybe szórjuk a sót, a durvára tört színes borsot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott majorannát, rozmaringot és petrezselymet. Hozzáöntjük az olívaolajat, és jól összekeverjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||