Hajdina kolbász (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Hideg, Gabonafélék, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
teáskanál füstölt só 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 adag fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
50 adag hajdina 341 9.8 1.7 71.3 3.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hajdinát kevés olajon kissé megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízzel felöntve megpároljuk. A hajdina felét a fűszerekkel összekeverve, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a többi hajdinát és műbélbe vagy nejlonzacskóból formált hurkába töltjük.
Egy napig hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.