Aszalt paradicsom olajban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Sós, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Lehetőleg lukullusz paradicsomot vásároljunk, de ha az nincs, bármelyik jó, kb. diónyi az ideális. A paradicsomokat félbevágjuk és magos belsejét karalábé vájóval kiszedjük. Alufóliával bélelt tepsibe rakosgatjuk, megsózzuk és 70 fokos sütőbe rakjuk. 6-8 órát aszaljuk. Félidőben ki szoktam fordítani, ekkor még puha. Lehet aszalógépben vagy hűlőfélben lévő kemencében is készíteni. Persze az igazi, cserényen, egy fűzvesszőből készült hálószerűségen, szabad levegőn készül. Ha megaszalódott, üvegbe rakjuk rozmaringleveleket, kakukkfű ágacskákat és fokhagymagerezdeket rakunk közé, végül olajjal felöntjük. Másnapra az olaj kicsit leapad, pótoljuk, majd lezárva mehet a polcra. Pizzára feltétnek, paradicsomos kenyérbe vagy egyszerűen csak dísznek használhatjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||