Belsőség bográcsban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg marhamáj 127 20.9 3.1 3.6 0 305
60 dkg marhanyelv 222 15.7 17.6 0.1 0 108
60 dkg vese 118 17 3 0.4 0 0
60 dkg szív 96 16.9 3 0.4 0 0
60 dkg tüdő 109 20.1 6.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A belsőségeket tisztítsuk meg gondosan, majd vágjuk csíkokra és jól mossuk meg. A zsírt forrósítsuk meg bográcsban, dobjuk rá a félfőre vágott hagymát és pároljuk meg, ha összeesett ,a máj kivételével keverjük bele a belsőségeket, ha kifehéredtek jöhet bele a felkockázott paprika és paradicsom. Süssük zsírjára, majd öntsük fel, annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. Csendesen forraljuk félfövésig, majd keverjük bele a májat és a zúzott fokhagymát. Ha majdnem puha sózzuk, borsozzuk meg és forraljuk bele a pirospaprikát. Végül forraljuk össze a borral.
Friss puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.