Kassai pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró olajban megsütjük. A tojásokat egy keverőtálba ütjük. Megsózzuk és hozzáöntjük a tejszínt, majd habverővel jól összekeverjük. Egy kisebb edényt forró vízbe helyezünk, beletesszük a vajat, amikor elolvadt, hozzáöntjük a tojást, és habverővel kevergetve, lágyra pároljuk. Tálaláskor a hússzeleteket tálra rendezzük, elosztjuk rajtuk a habart tojást és mindegyiket betakarjuk egy-egy olajban átforgatott sonkaszelettel. Saját pecsenyelevét ráöntjük és frissen sütött kockaburgonyával körítjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||