Kassai pulykamell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: www.mastergood.hu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
12 dkg gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pulykamellet négy egyforma nagyságú szeletre vágjuk. Megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés forró olajban megsütjük. A tojásokat egy keverőtálba ütjük. Megsózzuk és hozzáöntjük a tejszínt, majd habverővel jól összekeverjük. Egy kisebb edényt forró vízbe helyezünk, beletesszük a vajat, amikor elolvadt, hozzáöntjük a tojást, és habverővel kevergetve, lágyra pároljuk.
Tálaláskor a hússzeleteket tálra rendezzük, elosztjuk rajtuk a habart tojást és mindegyiket betakarjuk egy-egy olajban átforgatott sonkaszelettel. Saját pecsenyelevét ráöntjük és frissen sütött kockaburgonyával körítjük.