Csirkehús galuska (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 130 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesbetétek 
Cimkék: Levesbetétek, Húsfélék, Sós, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet darabokra vágjuk és botmixerben pürésítjük. Összekeverjük a hozzávalókkal és egy órára hűtőbe tesszük. Forrásban lévő sós vízbe vagy a levesbe kiskanállal galuskákat szaggatunk és kiforraljuk. 3 perc alatt megfő.
Zöldségleves tartalmasabbá tételére, de szárnyaserőleves betétjeként is használhatjuk.