Sütőtök rizottó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Karácsony, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A sütőtököt vágjuk kockára, sózzuk, borsozzuk meg és forgassuk bele az olívaolaj felébe. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben, durván 20 perc alatt megsütjük. Egy evőkanálnyi vajat és a félretett olívaolajat felhevítjük. Megpároljuk rajta a finomra vágott hagymás és a zúzott fokhagymát. Beleszórjuk a rizst és kevergetve üvegesre pirítjuk. Felöntjük a borral és elforraljuk. Folyamatosan kevergetve, részletekben hozzáöntjük az forró alaplét. Amikor a rizs elkészült keverjük bele a vajat, a sütőtökkockákat és a reszelt parmezánt, majd lefedve hagyjuk állni két percig. A pirított tökmaggal és parmezánforgácsokkal megszórva, a tökmagolajjal megcsepegtetve, azonnal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||