Bajai halászlé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Szabadban, Főétel, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Tésztafélék, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órát forralom, majd a kifőzött gyufatésztára tálalom a levet. Külön fogyasztjuk el a halszeleteket. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||