Bajai halászlé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Szabadban, Főétel, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Tésztafélék, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint gyufatészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A pontyot kifilézem, majd a szeleteket beirdalom. A hagymát apróra vágom és 3 liter vízzel felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beledobom a sót és a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot, a zöld- és a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órát forralom, majd a kifőzött gyufatésztára tálalom a levet. Külön fogyasztjuk el a halszeleteket.