Balatoni halászlé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Karácsony, Böjt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
60 dkg keszeg 117 16.6 5.5 0.2 0 89
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
3 liter vízbe beledobom a feldarabolt apróhalat, a ponty fejét, farkát, gerincét, majd bő órát főzöm. A levet leszűröm és áttöröm a haldarabokat. Visszateszem a lébe az áttört apróhalat, hozzáadom a finomra vágott hagymát és a pontyszeleteket. Felforralom, majd beleteszem a sót és a létféle paprikát. Mintegy félórai forralást követően tálalhatjuk.