Turbó forralt bor (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Szilveszter, Főtt, Édes, Meleg, Alkoholos

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 liter bor 70 0 0 16 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
3 db fahéj 0 0 0 0 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
5 szem kardamom 0 0 0 0 0 0
20 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
3 dl brandy 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancs és a citrom héját lereszeljük, a levüket kicsavarjuk, felöntjük 1 deci vízzel és beleszórjuk a kissé összetört fűszereket. Kis lángon 20 percig forraljuk, a bort, csak jó minőségű bort használjunk fel, melegítsük fel, de ne forraljuk és szűrjük bele a fűszerkivonatot, keverjük bere a brandyt és vastag falú üvegpoharakban kínáljuk.
Forró, erős ital, csínján bánjunk vele.