Beigli / 6 rúd / (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása: Dalmata
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Beigli / 6 rúd /
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
30 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mákos töltelék
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
24 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
40 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Diós töltelék
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint rum aroma 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
24 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
40 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Beigli / 6 rúd /
Az élesztőt 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk egy kis tejben, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
A tésztát 6 egyenlő részre osztom, kinyújtom, és egyenletes vastagságban ráteszem a tölteléket, feltekerem, a végeit eldolgozom. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezem, tetejét tojással lekenem több rétegben.


Mákos töltelék
Az almát lereszelem. Egy lábasban a cukrot 1.2 deci vízzel sziruppá főzőm, majd hozzáadom a mákot a többi hozzávalóval együtt, és összedolgozom.

Diós töltelék
Egy lábasban a cukrot 1.2 deci vízzel sziruppá főzőm, majd hozzáadom a diót a többi hozzávalóval együtt, és összedolgozom.