Csúsztatott palacsinta, alaptészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Sült, Csőben sült, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd a réteslisztet és a tejszínt is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. Vajban csak az első oldalát sütjük meg, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintának. Tűzálló tálra csúsztatjuk, megszórjuk a kedvünk szerinti töltelékkel, így folytatjuk a rétegezést. Az utolsó palacsintának a sült oldala legyen felül. Végül 10 percre előmelegített sütőbe toljuk, de inkább csak melegítsük. ne süssük. Cikkekre vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||